Menu
0
Gratis verzending vanaf 100 euro
Met de hand op bestelling voor je gemaakt
Unieke statement danskleding
Ecologisch & duurzaam geproduceerd
18Jan2017
A dancers wardrobe: Dorry

A dancers wardrobe: Dorry

Door: DforDanceReacties: 0

A DANCERS WARDROBE: een kijkje in de kledingkast van Dorry

Oh, wat vinden wij het stiekem fijn om rond te neuzen in iemand anders z'n kledingkast. Want outfitinspiratie kan je nooit genoeg krijgen. Deze maand showt Dorry, onze leading lady, haar eigen favorieten aan je (klik hier). Maar wie is Dorry eigenlijk en wat drijft haar om zelf danskleding te ontwerpen? Jaren geleden kreeg Dorry het idee om DforDance dancewear te starten. Haar passie, doorzettingsvermogen en openhartige karakter zijn een echte inspiratiebron. Wij stelden 8 prangende vragen aan haar over dans, haar kijk op het leven en haar ontwerpen.

Je hebt het voor elkaar gekregen om je dagelijks bezig te houden met je grootste passie. Hoe moeilijk was het om deze passie te blijven volgen?
“Een tijdje terug zag ik nog oude video’s terug van toen ik met mijn gezin aan het skieën was in Oostenrijk. Mijn jongste dochter was nog te jong om zelf te skiën, maar de oudste was misschien net 4 en wilde persé zelf de kinderpiste doen. Ik ben op dat moment haar aan het filmen en zie dat ze alle controle verliest en veels te hard naar beneden stormt. Ze valt hard, staat op en roept; “Vallen en weer opstaan!”. Ik heb er altijd alles aan gedaan om mijn kinderen te leren dat ze zichzelf op moeten rapen als het even tegenzit. Dat ze nooit op moeten geven en zichzelf moeten pushen om dóór te gaan zelfs als opgeven makkelijker lijkt. Ik denk dat dit iets is wat in mijn DNA zit. Natuurlijk ben ik onzeker en zijn er momenten dat ik liever wegren voor tegenslagen. Maar onder aan de streep, na misschien wel 10 huilbuien en de nodige frustraties, sta ik op en ga ik ervoor.”

Wat is de grootste tegenslag die je hebt gehad bij DforDance? En wat heb je er van geleerd?
“Er zijn momenten geweest dat het goed tegenzat; van mislukte producties tot verkeerde adviezen. Maar ik ben inmiddels 50-en-nog-een-beetje en heb ondertussen wel geleerd dat me druk maken om dat wat geweest is, me vandaag niet verder gaat helpen. Ik geloof echt dat alles voor een reden gebeurd, en juist door die tegenslagen ben ik nóg dichter bij mijn eigen missie met DforDance komen te staan. Ik heb nu mensen om me heen die hetzelfde geloven en er echt voor vechten om onze klanten zich even de meest speciale persoon ter wereld te laten voelen. Ik probeer dag voor dag te nemen en me vooral niet tegen te laten houden door wat anderen van mij, of DforDance, in de negatieve zin vinden.”

Wanneer voel jij je succesvol?
“Het klinkt cliché, maar de momenten dat ik een mailtje of een berichtje van een klant krijg die mij vertelt hoe gelukkig ze is met haar nieuwe danskleding en hoe zelfverzekerd ze zich er door voelt; dat zijn de momenten dat ik me echt succesvol voel. Ik ben nooit aan DforDance begonnen om er rijk van te worden of om een succesvol groot bedrijf te hebben. Eerlijk gezegd is dat totaal niet belangrijk voor me. Ik doe het echt uit liefde. En ik geloof oprecht dat je dan goede dingen terugkrijgt. We hebben amper klachten of retouren. Soms gaat het bij ons ook mis (we zijn immers maar een klein bedrijf), maar als ik, of bijvoorbeeld Lynn, dan contact met de klant opneemt en die vertelt ons dat ze nog steeds fan van ons is ondanks ons foutje, dan is mijn dag weer goed. Nee, succes meet zich voor mij niet in omzet of verkopen, maar écht in de gesprekken die ik met onze klanten heb.”

Het zal niet makkelijk zijn om iedere keer een nieuwe collectie danskleding te ontwerpen. Hoe krijg je dat voor elkaar om telkens opnieuw met verrassende ontwerpen te komen?
“Ik kan er gewoon geen antwoord op geven. Het blijft lastig om met verrassende ontwerpen te blijven komen. Soms ontwerp ik iets waar ik zelf 100% in geloof en dan blijkt het wat minder te verkopen. Andere keren lopen juist de producten die ik niet 100% leuk vindt, de grootste successen te zijn. Ik probeer gewoon dat te maken wat ik zelf ook zou willen dragen of, want zo is DforDance natuurlijk ontstaan, voor mijn dochters zou kopen. Ik probeer zoveel mogelijk te luisteren naar onze klanten en hen te leren kennen. Anderhalf jaar geleden verkochten we met name aan meiden tussen de 16 en 21 jaar. Nu is de doelgroep echt verschoven en zijn ook onze klanten volwassener geworden. Dat vraagt om volwassenere kleding.”

Wat doe jij als je er even doorheen zit?
“Ik gun mezelf altijd wel wat tijd om me ook echt rot te voelen. Maar al snel probeer ik weer te kijken naar de positieve dingen, hoe moeilijk die soms te vinden zijn. Zo was ik een tijdje geleden in het ziekenhuis voor iets vervelends. Ineens komt er een vrouw om het hoekje die me vraagt of ik Dorry ben. Ik had haar nog nooit gezien en wist ook niet wie ze was. Het bleek één van onze klanten te zijn. Ze vertelde ons dat ze als verpleegkundige onze kleding droeg om haar patiënten een positief gevoel te geven en ze te inspireren. Dit soort dingen helpen mij om positief te zijn omdat ik me realiseer dat ik, op heel kleine schaal, wel iets voor een ander kan betekenen.”

Wat zou jij anderen willen vertellen die ook een droom hebben?
“Geloof in jezelf en blijf ook dicht bij jezelf. Probeer je niet gek te laten maken door anderen die je precies kunnen vertellen wat je vooral níet goed doet. Luister naar wat je wél goed doet. Fouten maak je sowieso en zonder fouten ga je ook echt geen stap verder komen. Je moet het soms op de harde manier leren. Lynn kwam ooit aan met een quote van Casey Stoner (wereldkampioen MotoGP, iets heel anders dan dans). En deze quote zegt eigenlijk alles; “reach for the stars but shoot for the moon”. Oftewel; probeer álles eruit te halen en droom groot. Maar ben vooral heel trots op jezelf als je een heel klein gedeelte daarvan weet te bereiken.”

Het voorjaar komt eraan en dat betekend dus ook een nieuwe collectie. Wat is het thema deze keer?
“Ik heb me echt laten inspireren door mijn afkeer van een picture perfect life. Ik vind dat vrouwen zich soms te veel laten leiden door wat ze online voorbij zien komen. Ik heb zelf alles behalve een mooi Instagram-leven. Ik huil, ik heb soms dagen dat alles tegenzit en soms draag ik ook de hele dag geen make-up en leef ik in m’n joggingbroek. Ik heb, na 2 kinderen, geen platte buik meer en ik eet waar ik me goed bij voel. Vroeger was ik het meisje dat in te grote legerjassen uit de dumpwinkel naar school ging. Dat rebelse wilde ik een beetje terug laten komen. Ben gewoon wie je bent, ben er trots op dat je niet meegaat met de meute en dat je anders bent. Ben een rebel, of je dat nou bent op hoge hakken, sneakers of op slippers; ben trots op je eigen unieke karakter. En dat is toch een beetje mijn inspiratie voor de voorjaarscollectie.”

Welke successen wil je nog met DforDance behalen?
"Dit jaar wil ik persé een kindercollectie uitbrengen. Ook heb ik nog allerlei wilde plannen waar ik uiteraard nog niets over wil vertellen. Haha!”

Reacties

Francis
Geplaatst op 2017-01-20 15:00:28
Wat een heerlijk spontaan, warm en inspirerend interview heb je gegeven Dorry!! Ga zo door met de lieve mensen om je heen! Jullie zijn TOP

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Cookies make the world a better place ♥ Wij gebruiken ze ter verbetering van onze website! Manage cookies

Wil je altijd op de hoogte blijven?

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.