Menu
0
Gratis verzending vanaf 100 euro
Met de hand op bestelling voor je gemaakt
Unieke statement danskleding
Ecologisch & duurzaam geproduceerd
28Aug2018
Blog Kimberley: Dance lessons for life

Blog Kimberley: Dance lessons for life

Door: Kimberley MeijerReacties: 1

Wat ik leerde door dans

Dans is voor mij veel meer dan een hobby. Het is mijn grootste liefde (sorry boys), tegelijk soms mijn ergste vijand en vooral ook de grootste leerschool voor het leven. Dans heeft me meer gebracht dan schoolboeken me ooit zouden kunnen leren. Deze blog gaat over een aantal van deze levenslessen.


Concentratie
Door veel danslessen te volgen, is mijn concentratievermogen in de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. Ik merk dat ik sinds ik intensief ben gaan trainen (sinds mijn tussenjaar, toen ik zo'n 20 uur in de week danste), mijn spanningsboog heb kunnen oprekken. Dat houdt in dat ik me langer kan concentreren dan voorheen en dat ik dingen ook sneller oppik en onthoud. Dat is ook ontzettend handig bij theorielessen kan ik je vertellen!


Muzikaliteit
Dans heeft mij geleerd om goed te luisteren naar muziek. Bij stijlen als hiphop werk je veel op verschillende lagen van de muziek, waarbij je eerst heel goed de muziek moet leren kennen voor je de lagen van elkaar kunt onderscheiden. Sommige accentjes zijn zo subtiel dat je je oren echt open moet gooien. En muzikaliteit heeft ook te maken met een bepaalde feeling. Die feeling vertaal je in de flow van je bewegingen, waardoor de dans echt gaat leven en samenkomt met de muziek. Ik heb lessen in veel verschillende stijlen gevolgd en daardoor ben ik met heel veel soorten muziek in aanraking gekomen. Daartussen slaat de muziek bruggen tussen de verschillende stijlen. Wat je in een urban les leert over accenten, kun je ook gebruiken in de attaque van een frappé-oefening aan de barre bij klassiek. 
Gouden tip dus: listen to the music and feel the rhythm!


Oog voor detail 
Hoe meer lessen je volgt, hoe meer je je dans kunt verfijnen. Vooral in het afgelopen jaar heb ik gemerkt dat ik veel meer in detail kan gaan treden, omdat de basis goed in mijn lijf zit. Dat finetunen is essentieel op de opleiding en dat maakt je uiteindelijk een betere danser, maar ook een betere docent omdat je zelf ook gericht naar anderen (je leerlingen) kunt kijken. Let dus altijd goed op de docent als deze iets voordoet. Heb je de grote lijnen, let dan op details. En stel veel vragen! Van vragen wordt je alleen maar beter, beloofd!✌

Vriendschap
Aan al die danslessen die ik in mijn leven heb gevolgd, workshops waar ik naartoe ben geweest en voorstellingen die ik heb gezien, heb ik vrienden voor het leven overgehouden. Een gemeenschappelijke passie schept natuurlijk direct een band. Met de een meer dan met de ander, maar ik voel me altijd vrij snel op mijn gemak in een groep mensen waarvan ik weet dat we sowieso iets gemeen hebben. Je hebt ook altijd gespreksstof, dat is ook handig. Dansers begrijpen elkaar, vooral als ze dezelfde doelen hebben of op dezelfde school als jij zitten. Je kunt veel delen met elkaar. En je kunt van elkaar leren! Late night danssessies met je dance besties zijn vaak gouden momenten.
Even een shout out naar al mijn dance mates: ik zie jullie niet allemaal even vaak, maar jullie zijn stuk voor stuk geweldige mensen die mij inspireren en motiveren. I loooove you.

Doorzettingsvermogen
Ik heb mijn passie gevonden in dans. Die passie is zo groot dat ik mijn beroep ervan wilde maken. Maar het was niet gemakkelijk om dat voor elkaar te krijgen. Op mijn weg naar de academie heb ik tegenslagen gehad. Natuurlijk, dat hoort erbij! Maar het heeft me niet omver gekregen, het heeft me geleerd om door te zetten en hard te werken voor mijn grote droom. Doorzetten als het moeilijk wordt is een van de belangrijkste lessen die je uit het leven moet halen. Vecht voor wat je waard bent. What doesn't kill you makes you stronger!


What about you? Ik ben benieuwd wat dans jou voor levenslessen heeft geleerd. Laat het me in de reacties weten en inspireer anderen!
X Kimberley

Reacties

Emiel ten Have
Geplaatst op 2018-11-11 17:54:52
Hoi Kimberley, ik ben bezig met mijn profielwerkstuk voor Kunst Algemeen en ik zou jouw graag een paar vragen stellen over Dans. Zou dat kunnen? Overigens, nog de groeten van Bart Keer van het Staring College, hij gaf mij jouw als contact.
Wendel
Geplaatst op 2018-10-13 14:08:43
Hoi Kimberley! Ik zie dat het alweer even geleden is dat je deze blog hebt geschreven, maar ik wil echt even zeggen dat ik bewondering heb voor jouw doorzettingsvermogen! Ik zag op facebook al wat dingen voorbij komen over de weg naar jouw droom en je hebt er echt keihard voor gewerkt. Jij weet dat dans voor mij ook super veel betekent en des te meer begrijp ik wat je zegt. Dans brengt zoveel. Ik hoop dat het jou nog meer gaat brengen dan dat het al heeft gedaan. Heel veel succes en vooral plezier in het afronden van je opleiding en alles wat daarna komt!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Cookies make the world a better place ♥ Wij gebruiken ze ter verbetering van onze website! Manage cookies

Wil je altijd op de hoogte blijven?

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.