Menu
0
Gratis verzending vanaf 100 euro
Met de hand op bestelling voor je gemaakt
Unieke statement danskleding
Ecologisch & duurzaam geproduceerd
03Sep2018
Blog Lonneke: Terug aan de instructors-kant

Blog Lonneke: Terug aan de instructors-kant

Door: Lonneke de KroonReacties: 1

Hanging around with Lonneke


Een van de dingen die ik ‘vroeger’, voordat ik ziek werd, het allerleukste vond aan paaldansen, was lesgeven. Workshops, vrijgezellenfeestjes, gewone lessen, allemaal even leuk. Mijn eerste doel in mijn come back was dan ook om weer terug te komen aan de instuctors-kant. En dat is gelukt!

Bij de studio waar ik les, nam ik voorheen ook wel eens een lesje over als mijn vriendin Diane, de eigenaresse, bijvoorbeeld op vakantie ging (wat ze echt veeeel te weinig doet by the way!). Dat kon makkelijk, want ik gaf alleen beginners en intermediate lessen en ik leste zelf toen nog ergens anders, dus de dames wisten toch niet wat ik wel of niet kon. En natuurlijk deed ik alleen dingen waaraan ik zeker wist dat ze zouden lukken.

Deze zomer was het weer zover; Diane ging Eindelijk weer eens op vakantie en ik mocht twee lessen overnemen: jippie! Ik blij natuurlijk, want dit wilde ik graag. Maar ook spannend, want ik les zelf nog bij intermediate, dus ik moest mijn eigen klasje les geven: awkward! Nog spannender; omdat de niveaus best wel door elkaar lopen in de lessen, zouden er ook meiden zijn die veel beter zijn dan ik, more awkward!

Maar goed, hoewel ik zelf niet meer/ nog niet supergoed ben, kan ik op zich wél les geven. Ik kan vangen, ik kan dingen uitleggen en kan mensen in technieken praten die ik zelf niet kan. Ik heb nog nooit iemand uit een paal laten donderen (de horror!), dus dat moest goed komen. En dat kwam het gelukkig ook. Na uuuuuren zoeken op instagram, internet en in mijn eigen oude ‘dans-mappen’, had ik een aantal technieken gevonden waarvan ik hoopte dat ze voor deze leerlingen nieuw zouden zijn. De moves werden enthousiast onthaald en ik kreeg goede reacties, godzijdank! Na afloop zat ik stuiterend in de auto. Het is zó leuk om les te geven! Ik was helemaal euforisch. Boek mij, boek mij, boek mij, ik wil dit vaker doen! 

Het tweede lesje was helaas iets minder gestructureerd. Ik had, net als de eerste keer, een stukje grondwerk, een combi van 5 technieken en 2 nieuwe technieken voorbereid. Helaas had ik deze les maar 2 leerlingen en dan ga je ineens een heel stuk sneller door je stof heen. Bijkomend ‘probleem’ was dat beide dames zeker geen beginner waren en de technieken die ik bedacht had, dus eigenlijk te makkelijk voor hen waren. Maar ook dat is niet zo erg, want van basis herhalen is nog nooit iemand slechter geworden, zeggen we maar. Bovendien weet ik nu dat ik de volgende keer extra trucjes op verschillende niveaus achter de hand moet hebben.

Want dat die volgende keer er gaat komen, dat hoop ik wel! Sterker nog; ik ben al stiekem aan het lobbyen voor een eigen 40+/herintredersklasje. Hoe leuk zou het zijn als ik les mag geven aan dames die voor dezelfde drempels staan als ik stond? Kan ik het wel, durf ik het wel, ben ik niet te oud/dik/vellerig/stijf? Juist ik, als even oude, zakkerige en stijve 40-plusser, kan laten zien dat er nog hoop is en dat, ook al is het niet wedstrijdproof-perfect, het gewoon super leuk en goed voor je is om te paaldansen. Toch? Ja!

Je ziet; ik blijf dromen en stel gewoon steeds nieuwe doelen voor mezelf. Maar tot het zo ver is: enjoy life, dance!   

Reacties

Janine
Geplaatst op 2018-09-04 16:19:13
Respect! Ik doe het je niet na! Groot gelijk dat je je niet laat stoppen en blijft doen wat je leuk vindt. Die lerares moet maar snel weer een midweekje weg gaan ;-)
s
Geplaatst op 2018-09-03 21:13:24
Lieve Lonneke
Laat nooit je leeftijd, lijf of ieder ander vooroordeel je in de weg staan. Doe wat goed voelt en heb vertrouwen in je eigen kunnen. Je hoeft zelf geen supertruckendoos te zijn om een ander het te kunnen leren. Nee je hebt andere kwaliteiten nodig om "goed" les te kunnen geven. Inzicht om het stapje-voor-stapje uit te kunnen leggen. Geduld, rust en het vertrouwen om je deelnemers te motiveren. Natuurlijk moet je goed kunnen vangen ! Veiligheid voor alles. Geloof mij als ik zeg dat je het meeste met je mond ( lees hoofd) lesgeeft. En jij die moeilijke truckjes die komen wel, of niet ook goed.
s
Geplaatst op 2018-09-03 21:13:22
Lieve Lonneke
Laat nooit je leeftijd, lijf of ieder ander vooroordeel je in de weg staan. Doe wat goed voelt en heb vertrouwen in je eigen kunnen. Je hoeft zelf geen supertruckendoos te zijn om een ander het te kunnen leren. Nee je hebt andere kwaliteiten nodig om "goed" les te kunnen geven. Inzicht om het stapje-voor-stapje uit te kunnen leggen. Geduld, rust en het vertrouwen om je deelnemers te motiveren. Natuurlijk moet je goed kunnen vangen ! Veiligheid voor alles. Geloof mij als ik zeg dat je het meeste met je mond ( lees hoofd) lesgeeft. En jij die moeilijke truckjes die komen wel, of niet ook goed.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Cookies make the world a better place ♥ Wij gebruiken ze ter verbetering van onze website! Manage cookies

Wil je altijd op de hoogte blijven?

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.