Menu
0
Gratis verzending vanaf 100 euro
Met de hand op bestelling voor je gemaakt
Unieke statement danskleding
Ecologisch & duurzaam geproduceerd
12Aug2016
Blog Kimberley: De maand waarin alles moet gebeuren

Blog Kimberley: De maand waarin alles moet gebeuren

Door: Kimberley Meijer Reacties: 0

Het jaar van Kimberley #4

Hi lieve DforDancers!

 

Het regent al de hele dag, mooi moment om weer een blog voor jullie te schrijven ;). Het was weer een drukke maand met dit keer veel schommelingen tussen mooie en minder leuke momenten. Verrassingen, teleurstellingen, lichamelijke tegenvallers én opknappers en een hoop lol zijn denk ik wel de kernwoorden van de maand februari. Dfordancegirl Kimberley Meijer

 

Happy birthday to me! Ik ben op 6 februari, 20 jaar geworden. Het was een hele leuke dag, omdat ik op mijn verjaardag repetities bij het DansLAB had. Toen ik binnenkwam werd er meteen voor me gezongen en ik kreeg zelfs cadeautjes! Niet nodig mar wel superlief natuurlijk :) Tijdens de balletles kreeg ik een heel gekke muts op, omdat ik anders geen echte 'feestmuts' was. Die muts viel natuurlijk de hele tijd van m'n hoofd en was ook nog eens superwarm, maar ik heb 'm opgehouden de hele les! Wat hebben we gelachen. 's Avonds kwam er wat familie langs en hebben we een gezellige avond gehad.

 

De spagaat is niet gelukt op m'n verjaardag, maar ik zit er verdomd dicht bij :P. Ik merk tijdens de danslessen dat ik leniger ben en dat is het allerbelangrijkste, en niet of een bepaald 'kunstje' lukt!

 

En toen...

 

Werd ik ineens ziek. Stomme griep, je komt echt héél erg ongelegen! Nog geen week voordat ik mijn allereerste auditieronde zou hebben, lag ik voor pampus op de bank. Wat een *piep*timing was dat! Ik heb ongeveer 3 dagen helemaal niks anders gedaan dan slapen en liggen. Inmiddels was het al dinsdag en ik zou op vrijdagochtend auditie doen in Tilburg. Woensdag heb ik één lesje modern gedaan. Het ging toen al wel iets beter (ik kon tenminste uit bed komen) en ik wilde de les echt niet missen. Daarna terug m'n bed in en die donderdag was het stukken beter dan al die dagen daarvoor. 's Avonds een klassieke les en toen was het al vrijdag. En het was niet mijn dag. Ondanks dat we ruím op tijd vertrokken (6:00 terwijl ik er om 9:15 uiterlijk moest zijn), was ik maar net op tijd. We stonden namelijk meer dan anderhalf uur in de file :'(. Ietwat gestrest kwam ik toch nog om 9:10 binnen. Niet echt tijd gehad om me mentaal voor te bereiden dus, en dan was ik ook nog niet helemaal topfit. De auditie bestond uit 3 lessen van drie kwartier: klassiek, modern/jazz en urban. Daarna hadden we een uurtje om ons om te kleden en te wachten op de uitslag. Helaas kreeg ik te horen dat ik niet door was naar de tweede ronde. Op dat moment was hartstikke balen natuurlijk. Het was het eerste 'meetmoment' van dit jaar van harde werken en ik had gehoopt op een mooie score, maar het zat me allemaal niet mee deze dag. Not my time, yet! Want ik ga natuurlijk gewoon door. Ik heb me snel over de teleurstelling heen kunnen zetten en ik heb m'n pijlen alweer gericht op de volgende uitdaging: de audities in Rotterdam, en daarna in Arnhem! 

 

En heel erg leuk was dat ik in het weekend na de audities met wat vriendinnen een Step-Up marathon heb gehouden. Alle vijf de films op één dag gekeken, pittig! Ik was nog best moe na alle inspanningen de hele week dus ik heb de hele dag op de bank gehangen, maar ik heb nog wel op kunnen letten hoor! Dansen trekt altijd m'n aandacht ;). Ik had meteen weer inspiratie en motivatie om door te gaan, dus het was perfect gepland! En supergezellig uiteraard :)

 

Over inspiratie gesproken: jaaaaaa, mijn auditiesolo is af! Ik ben er heel erg tevreden over en ik kan niet wachten tot ik 'm mag laten zien bij de komende audities. 't Is een choreografie geworden die onwijs lekker voelt in mijn lijf en dat is denk ik het belangrijkste van dans maken: dat het echt jóuw ding is. Het stuk gaat over het streven naar je doelen, hoe toepasselijk :).

 

Over het streven naar mijn doelen heb ik het ook gehad met Madelon, een vriendin van mij. Madelon heeft een eigen weblog genaamd C'est Belle (een link naar de website vind je hier), waarin ze schrijft over alles wat haar bezighoudt, wat ze meemaakt en wat haar inspireert. Ze is bezig met een reeks artikelen over levenswijsheden van mensen die haar inspireren, en daarvoor heeft ze mij gevraagd of ik mijn levenswijsheid met haar wilde delen. Op het gebied van dans uiteraard, en ik vond het ontzettend leuk om te doen. Dus we hebben afgesproken in een gezellig koffietentje en daar hebben we bijna de hele middag gepraat over (eigenlijk van alles, maar vooral over) onze liefde voor de kunsten, en dan voornamelijk over dans natuurlijk. Het artikel staat nog niet online, maar houd de website in de gaten! Als het zover is, dan zal ik dat zeker op mijn Instagram-pagina laten weten (volg mij via @kimberleymeijer, dank u :) ).

 

Wat je ook op mijn Instagram zult tegenkomen, is een aantal foto's van de workshops die ik afgelopen weekend heb gevolgd! De dansschool waar ik dans organiseerde een aantal workshops in diverse stijlen. Ik heb deze dag een workshop hiphop contemporary gevolgd van Denden Karadeniz. In één woord: TOF! Hij heeft een geweldige flow in zijn werk wat me enorm heeft geïnspireerd. Het was een pittige choreo maar heel erg leuk om te doen. En volgens mij ging het best wel goed ;) 

 

Verder heb ik een workshop streetjazz van Johannes Swart gedaan. 'Hiphop met jazzhands', zoals hij het zelf noemde. Deze workshop was gewoon ontzettend leuk om te doen. We moesten heel erg met onze vrouwelijke kant spelen, lachen joh! Ik ben normaal helemaal niet van het 'sexy' bewegen maar omdat hij zelf zo vol ervoor ging, kon ik niet anders dan erin meegaan en dat was FUN! Een lekker uurtje flink zweten om een workshopdag af te sluiten, perfect. Bedankt Studio INDans voor weer een top organisatie!

 

De maand maart wordt erop of eronder voor mij: dit wordt het moment waar ik al die tijd naartoe heb gewerkt. Qua voorbereiding moet ik het volgende nog doen: mijn wekelijkse lessen blijven volgen, zelf extra trainen in de studio, de fysio nog een bezoekje brengen (ik heb een wat stijve schouder) en me vooral niet te veel laten leiden door de spanning. Relax is het sleutelwoord voor mij. Meer dan je best kun je niet doen, zegt mama altijd! Ik houd jullie op de hoogte, tot de volgende keer!

 

X Kimberley

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Cookies make the world a better place ♥ Wij gebruiken ze ter verbetering van onze website! Manage cookies

Wil je altijd op de hoogte blijven?

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.