Menu
0
Gratis verzending vanaf 100 euro
Met de hand op bestelling voor je gemaakt
Unieke statement danskleding
Ecologisch & duurzaam geproduceerd
01Jul2016
Blog Kimberley: Drukker dan ooit

Blog Kimberley: Drukker dan ooit

Door: Kimberley MeijerReacties: 0

Het jaar van Kimberley #2: ik ben drukker dan ooit

Hi DforDancers!

Het is inmiddels alweer december, en mijn dans-tussenjaar is al weer vier maanden oud. Of ik me al verveel? Zeker niet, ik ben eigenlijk drukker dan ooit! Met werken en trainen vliegt de tijd voorbij. Maar ik geniet er intens van :) Tussendoor heb ik altijd even tijd om een nieuw DforDance-item te bestellen. Mijn zusje was laatst jarig en natuurlijk kreeg ze van mij het leukste cadeau, namelijk het 'Dance is my boyfriend'- shirt van DforDance. Het is meteen haar favo-item geworden natuurlijk. Lieve zus ben ik ook :)

 

Maar ik moet naar m'n verhaal. Ik bedenk met net dat ik helemaal nog niet verteld heb over de aanloop naar mijn tussenjaar, en hoe ik de keuze heb gemaakt om voor het dansen te kiezen.

 

Na mijn VWO-examen ben ik begonnen aan de pabo (lerarenopleiding basisonderwijs). In de eerste maanden vond ik dit een hele leuke opleiding. Ik had een super gezellige klas, ik haalde goede cijfers en ik voelde me goed. Maar gedurende het jaar spookten telkens twijfels door m'n hoofd. Ik heb mijn ambitie in het dansen nooit helemaal losgelaten tijdens mijn andere opleiding en het bleef aan me knagen. Op het eind van het jaar was de twijfel zo'n groot ding geworden, dat ik geen plezier meer had in mijn opleiding. Ik ging niet meer met plezier naar school en op m'n stage ging het minder goed. Na lang dralen heb ik besloten om te stoppen met de opleiding.

 

Na een aantal weken 'niks doen', heb ik m'n hoofd een beetje leeg kunnen maken en heb ik kunnen nadenken over wat ik écht wil. En eigenlijk was het enige wat ik kon bedenken: de dansacademie. Toen is bij mij het besef gekomen dat dat is wat ik altijd gewild heb. Ik heb het er met mijn moeder over gehad en gelukkig steunde ze mij in deze beslissing. Ze zag ook dat ik niet gelukkig was met m'n oude opleiding en ze is blij dat ik erachter ben gekomen wat ik wilde.

 

Hierna ben ik gaan bedenken hoe ik mijn jaar wilde invullen. Ik heb met mijn werk overleg gehad over extra uren doordeweeks, ik ben naar dansscholen gaan zoeken en ik heb voor mezelf dingen opgeschreven die ik verder nog wil doen. En na de vakantie was het dan zover! Hoe een normale week voor mij er nu uitziet, kun je lezen in mijn eerste blog.

 

Terug naar het heden! De afgelopen maand is er veel gebeurd in mijn dansleventje:

Het gaat goed met de lessen die ik volg. Ik merk dat ik me al wat meer thuis voel in klassiek ballet en dat het een klein beetje minder onmogelijk aanvoelt om een uur lang uitgedraaid te staan. (Het doet nog wel pijn hoor :P maar het wordt beter). Bij modern probeer ik vooral te letten op m'n lijnen en het bewustzijn van m'n lijf. Plaatsen van armen, verlengen van bewegingen en nuances in bewegingen aanbrengen zijn zaken waar je dan aan moet denken. Van onze dansLAB-coach heb ik deze tip gekregen tijdens een gesprek. Ze vertelde dat ze me als een erg open meisje ervaart in de lessen, die altijd zin heeft om te dansen. Ik laat mezelf ook zien en verstop me niet in de groep, en dat vindt ze erg positief.Verder zei ze me dat ik veel vragen moet stellen. "Wees niet te verlegen!" zegt ze. Docenten zijn er om je verder te helpen, en ik mag gebruik maken van hun kennis. Dus daar ga ik zeker iets mee doen :)

 

Dansen bestaat niet alleen uit (technische) trainingen, maar ook kracht en flexibiliteit zijn belangrijke aspecten waar een danser aan moet werken. Dit doe ik zo vaak mogelijk, ook thuis. Zo doe ik voetoefeningen met een elastische band en stretch ik iedere dag. M'n spagaat wordt met de week beter! Ik heb het doel om voor mijn verjaardag (6 februari) de spagaat te kunnen, dus ik weet waar ik het voor doe. Dat is een enorme motivatie om te blijven trainen, zelfs als ik een dag écht geen zin in heb! Als ik denk aan m'n doelen, dan kan ik door blijven gaan. Keeping up the good work!

 

Ook blijf ik lekker aan het maken. Concepten voor choreografieën bedenken en uitwerken. Samen met mijn maatjes van het DansLAB hebben we ons eerste optreden met onze eigen choreografie gepresenteerd tijdens het MiniDansfestival in Arnhem. Man, wat was dat gaaf! We hebben al het materiaal voor de choreografie zelf gemaakt. Met behulp van onze docent hebben we er een geheel van gemaakt. De titel van ons stuk was, net als de titel van het muziekstuk, 'Seagull'. Een link naar het filmpje van het optreden vind je hier!

  

Seagull. Een door de dansers gemaakte choreografie voor het MiniDansFestival. ArtEZ Dansacademie, 12 december 2015. Gedanst door het DansLAB op muziek van Heinali- Seagull (©kimmiekimberley)

 

En het leukste van deze dag was dat Dorry en Lynn (van DforDance) deze dag aanwezig waren bij het optreden! Het was super leuk om deze superlieve dames te ontmoeten. Can't wait 'till the next time ;)

 

En natuurlijk vergeet ik niet om af en toe wat extra lesjes te volgen! Zo heb ik meegedaan aan het Headspin workshopevent (waar ik les kreeg van Ingrid Jansen en Danny Boom) en heb ik workshops gevolgd van o.a. Kenzo Alvares en Petit Bagaza. Super tof allemaal, het blijft mooi om te leren van zoveel verschillende dansers die elk hun eigen stijl hebben. De liefde voor dans wordt op dit soort dagen met elkaar gedeeld, en dat merk je aan alles: de sfeer en energie van anderen zorgt ervoor dat je echt kunt genieten van het feit dat je mag dansen. I love it!

 

Ik wens jullie allemaal hele fijne feestdagen en een swingend 2016 toe! Dat alle mooie dromen maar mogen uitkomen <3

 

Liefs Kimberley 

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Cookies make the world a better place ♥ Wij gebruiken ze ter verbetering van onze website! Manage cookies

Wil je altijd op de hoogte blijven?

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recently added

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.