Menu
0
Gratis verzending vanaf 100 euro
Met de hand op bestelling voor je gemaakt
Unieke statement danskleding
Ecologisch & duurzaam geproduceerd
01Dec2015
Blog Lonneke: Diagnose borstkanker

Blog Lonneke: Diagnose borstkanker

Door: Lonneke de KroonReacties: 0

Hanging around with Lonneke #3: Diagnose borstkanker

Oepsie

De vorige keer schreef ik dat ik nog geen enkel idee had voor mijn act. Inmiddels is de situatie volledig anders. Ik heb een concept, ik heb muziek, maar ik heb vooral een ‘hindernis’. Twee weken geleden is namelijk borstkanker bij mij geconstateerd.

 

Ik wacht nu op een oproep voor een operatie, die zal binnen een week of 2 plaatsvinden. Tijdens de operatie worden ook mijn poortwachtersklieren verwijderd en als ik het informatieboekje mag geloven (tip van de week: lees nooit al die info die je mee krijgt in een ziekenhuis!), staat me daarna nog het een en ander te wachten. Sowieso mag ik enkele weken na de operatie niet zwaar belasten. En als ze stofzuigen al zo zien, gok ik dat paaldansen daar ook onder valt. Daarnaast ‘kan het enkele weken tot maanden duren totdat de mobiliteit en het gevoel in arm en schouder weer terug is.’ Lekker dan. Klein probleempje in mijn wedstrijdvoorbereiding dus, dit alles.

 

Want na de operatie volgt nog een week of 5 bestraling. Daarvan kun je moe worden en je huid kan pijn gaan doen. In mijn oksel, grip-punt in de paal, is dat niet heel handig. Maar goed, ik ga er vanuit dat ik, bikkel als ik ben ;-), 3 weken na de operatie gewoon weer kan beginnen met trainen. Desnoods alleen op links, ook reuze nuttig. En anders lig ik er hooguit 2-3 maanden uit. Wat wel betekent dat ik helemaal opnieuw kan beginnen met kracht opbouwen, maar daar heb ik dan nog tijd genoeg voor.  

 

Echt naar wordt het pas wanneer ik na de bestraling ook nog chemokuren moet. Dat weet ik 10 dagen na de operatie, gebaseerd op onderzoek van de weggenomen tumor. Dan wordt het een ander verhaal. Mijn man heeft de afgelopen 2 jaren net een stuk of 10 chemokuren ondergaan en ik heb dus van dichtbij gezien dat je dan, zelfs als bikkel, echt niet fit bent. Understatement. Hoewel hij best sportte tijdens zijn kuren, zal structureel 3 x per week trainen er dan niet inzitten. En dan heb ik het nog niet over bijkomende ongemakken zoals jeuk, pijn, moeheid en bevattelijkheid voor elk virusje dat voorbij waait. Even doorrekenend, zouden eventuele chemo’s tot in het najaar doorlopen dus in dat geval is het echt einde verhaal voor mijn deelname aan PoleArt.

 

Maar goed, na mijn operatie weet ik meer. In het beste geval ben ik rond maart klaar met bestralen en kan ik me weer vol op PoleArt storten, desnoods een niveautje lager. Tot die tijd blijf ik in ieder geval trainen op conditie (gister nog 5,5 km hard gelopen, ging eigenlijk best goed) en hoop ik op het beste. Nu meer dan ooit: Enjoy life, dance!

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Cookies make the world a better place ♥ Wij gebruiken ze ter verbetering van onze website! Manage cookies

Wil je altijd op de hoogte blijven?

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recently added

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.