Menu
0
Gratis verzending vanaf 100 euro
Met de hand op bestelling voor je gemaakt
Unieke statement danskleding
Ecologisch & duurzaam geproduceerd
12Aug2018
Ontdek je inner style guru

Ontdek je inner style guru

Door: Team DforDanceReacties: 0

LONG READ: met deze 9 tips zijn jouw outfits altijd on point(e)


Ooit, lang geleden, had ik een walking closet (nu een goedkope Ikea kast, lang leve samenwonen). Die hing van voor tot achter helemaal vol met de meest uiteenlopende rokjes, jurkjes, shirtjes en de vloer was bezaaid met mooi gerangschikte schoenen. Maar eerlijk is eerlijk; ik droeg de helft nog niet. Nee, om helemaal eerlijk te zijn; ik had misschien 20 favoriete items en de rest hing daar maar te hangen. Ik ging samenwonen en kreeg een ultimatum; binnen 2 weken moest álles eruit wat ik niet meer droeg en anders zou vriendlief zelf de keuze maken. Neeeeeeee!

Ik ging aan de slag met de kledingkast. Welke items droeg ik nou wel en welke waren té mooi om weg te gooien? Ik vroeg mijn zusje om hulp. Samen gingen we al mijn kleding door en maakten zelfs foto’s van verschillende looks. Handig, want ik heb zelf altijd de neiging om lekker op safe te gaan met jeans, goed shirt en sneakers. Mijn zusje leerde me hoe je écht goede combinaties kon maken. Zij was een duidelijk gevalletje ‘style goeroe’, ik kopieerde gewoon. Tot DforDance natuurlijk om de hoek kwam kijken. Ineens zat mijn Ikea-kast vól met danskleding die ik natuurlijk dagelijks wilde dragen. Ik besloot om de zoektocht naar mijn eigen innerlijke stijl goeroe te starten. De tips, die deel ik met jou!


TIP 1: Start met één kledingstuk dat je persé wilt dragen
Stel; je koopt het witte DANCE IS THE CLOSEST THING TO MAGIC shirtje in de sale. Wit shirt; altijd goed. Maar de combinatie spijkerbroek, sneakers en wit shirt ken je nou inmiddels wel. Dat je ‘m naar de dansles met een legging draagt is ook vrij voorspelbaar. Maar hoe kan je dit shirtje dan nog meer dragen? Pak het shirtje eens eruit en hang het aan een kledinghanger en ga nu al je broeken, rokjes, vestjes etcetera af. Ineens zie je dat het witte shirtje super staat bij dat geblokte vestje of dat mooie spijkerjackje. Ineens zie je dat die ene superstrakke skinny met al die gaten samen met het gebreide lange vest van je, qua kleuren perfect bij je nieuwe witte shirt staan. Je kan dus nog zoveel bedenken, maar door je combinaties ook echt te pakken uit de kast, zie je hoe het er echt uit gaat zien.

Combineer het DANCING IS THE CLOSEST THING TO MAGIC SHIRT (van 24,95 voor 12,45 euro) met een skinny jeans, opvallende sneakers en een lang wollen vest (optie 1) óf met een lange plissé rok en slippertjes (optie 2).


TIP 2: Wijd versus strak
Het is tegenwoordig best hip om een superwijde broek met een super oversized sweater te dragen. Ik woon in Eindhoven en daar heb je veel trendy plekken waar vrouwen de meest gewaagde combinaties dragen. Ik vind de ‘oversized’ look er altijd super uitzien. Maar als ik het zelf aantrek? Dan is het hopeloos. Echt hopeloos. Ik kies zelf altijd voor de stelregel; combineer een wijd item met een strak kledingstuk. Zo draag ik zelf heel erg graag mijn I DON’T SQUAT I PLIÉ sweater een paar maten te groot en combineer ‘m dan met een loeistrakke skinny en sneakers. Ik draag juist mijn wijde boyfriend jeans of wijdvallende rok weer heel graag met een strak topje.

Outfit 1: de witte I DON’T SQUAT I PLIÉ sweater ( van 34,95 voor 27,95 euro) met shorts
óf ga voor
Outfit 2: de korte I CAN’T I HAVE DANCE (34,95 euro) met deze jogger (47,95 euro)


TIP 3: Pas de ‘vorm’ aan
Draag het voorpand van je shirt, sweater of topje in je broek of rok. Hierdoor krijg je zoveel meer silhouet en het oogt meteen heel anders. Maar sla bijvoorbeeld ook mouwtjes om van je t-shirt of leg onderin een klein knoopje. Ik draag vaak mijn shirtjes op een rokje met een wat hogere taille. Je ziet dan, ondanks dat je je shirtje korter maakt door het knoopje, geen blote buik maar je geeft wel een leuk effect aan je outfit.

Foto: DANCER shirt marble, nu alleen nog verkrijgbaar in het zwart (van 24,95 voor 12,45 euro).


Kleur… ik ben wel de laatste die je goed advies kan geven over kleurgebruik. Mijn kledingkast bestaat maar uit een paar kleuren; zwart, wit, grijs, donkergroen, donkerblauw en bordeauxrood. Als ik in een ‘wilde bui’ ben kan ik nog wel eens een uitspatting met kobalt blauw hebben. Alleen als ik ga dansen draag ik knalroze, fel oranje en alles daar tussenin. Toch heb ik tips hoe je de beste kleurcombinaties maakt zodat je je nieuwe kledingitems zo optimaal en vaak mogelijk keer na keer opnieuw kunt combineren.


TIP 4: Kies kleur bij kleur
Het klinkt misschien wat ingewikkeld, maar hoe een outfit over komt heeft te maken in welke kleurtonen je aan de slag gaat. Voorbeeld; je bent helemaal verliefd op het ENJOY LIFE DANCE shirt. Dit shirt is gemaakt van een stof met een ‘heather’ effect. Dat ken je wel van joggingbroeken; zo’n mix tussen zwart, wit en grijs. Wij hebben dat effect ook in dit shirt laten terugkomen maar dan in het groen. Het resultaat; het groen heeft een heel zacht effect. Gedempt, noemen ze dat (blijkbaar) ook wel. Zo’n kleur groen combineer je dus met andere gedempte kleuren om je outfit in evenwicht te houden. Ga je bijvoorbeeld voor het knalblauwe GIVE A GIRL THE RIGHT SHOES, dan combineer je dat dus niet met je zachtroze kokerrok maar met een sprekende kleur. Snap je?

Kies zachte (= gedempte) kleuren bij elkaar, zoals je hier ziet in combinatie met het ENJOY LIFE DANCE shirt (van 24,95 voor 12,45 euro) en het mintgroene YES, I'M DANCING AGAIN shirt (van 24,95 voor 12,45 euro).


Of ga voor felle en volle kleuren bij elkaar, zoals je hier ziet met het kobaltblauwe GIVE A GIRL THE RIGHT SHOES shirt (van 24,95 voor 12,45 euro).


TIP 5: Felle kleuren
Durf vol voor kleur te gaan. Kijk, voor iemand die nogal eenzijdig en vooral heel loyaal aan de kleur zwart is, is dat nogal een gedurfde uitspraak. Mijn schoonmoeder zei ooit; “Goh, door de lichtval lijkt het wel alsof je trui paars is. Eindelijk eens wat kleur. Moet je vaker doen.” Precies, ik wéét het; ik draag zelden kleur. Maar ik houd wel van kleur. Maar dan alleen als ik sport. Maar we weten allemaal dat je met een fijne zwarte legging (bekijk hier de onze!) alle kanten op kan qua kleur voor ‘erop’. Maar durf jij een knalrode rok te dragen met een knalblauw shirt?

Super stijlvol! Combineer het zachtroze BADASS BALLERINA (van 24,95 voor 12,45 euro) met rood of feloranje! 

TIP 6: Breng kleurdetails aan
Oké, misschien gaat voor jou de bovenstaande tip wat ver. Kan, geen probleem. Maar wat kleur in je outfit aanbrengen kan wel een wereld van verschil maken. Ik draag bijvoorbeeld heel graag het topje DANCERS TURN OUT BETTER in het wit. Daaronder varieer ik met kleurrijke sport bh’s voor nét dat beetje extra kleur. Maakt het wel zo leuk en toch iedere keer net een beetje anders.

Met een kleurrijke top eronder kan je alle kanten op! Hier vind je ze bij elkaar!

 

TIP 7: Mix met materialen
Ikzelf draag het allerliefst mijn (nep)leren broek, behalve in hartje zomer uiteraard (lees: anders opgezette benen, een broek die niet meer uit wilt, pure paniek, vriendje komt kijken omdat ik hard huil, schaar wordt erbij gepakt, nog meer paniek, uiteindelijk broek uit en rode plekken). Ik vind het super om daar een wit shirt op te dragen met een zwart gebreid vest. Ik combineer dan katoen, (nep)leer en wol met elkaar. De kleurcombinatie is dan heel simpel, maar doordat ik een soort van laagjes aanbreng van verschillende materialen, krijg je een prachtig effect. Het zijde-achtige effect van het DANCER topje combineert bijvoorbeeld heel leuk met een stoere jeans (= ruw versus zijde) en wol.
Vooral een aanrader als je in dezelfde kleurtoon blijft. Dus ik zou dit zelf niet zo heel snel doen als je helemaal los gaat met kleur. Bij een ton-sur-ton (kleur-op-kleur) combinatie is het effect juist veel sterker.

Combineer het DANCER topje (32,95 euro) met ruwe jeans en grof gebreid wol.

 

TIP 8: Durf voor tegenstellingen te gaan
Dit is mijn favoriet! Ik vind het namelijk zelf superleuk om verschillende stijlen met elkaar in één outfit te combineren. Moet je naar je werk en draag je dan vaak een colbertje? Dan hoef je onder je colbertje niet persé iets heel chiques te dragen. Zo breng je wat kleur aan door hem te combineren met een fijn shirtje, een nette zwarte broek en opvallende sneakers. Je brengt dan net wat meer lef aan in je outfit. Ondanks dat ik nooit meer echt de deur uitga voor zakelijke meetings, vind ik de combinatie van een mooie kokerrok, een katoenen shirtje (lekker basic met het I KEEP DANCING ON MY OWN shirt) nette hakken en een leren jackje erover, super leuk. Het is netjes, formeel maar wél een beetje brutaal. Extra fijn; ná het werk doe je je hakken uit (want auw) en ga je over op witte Adidas sneakers. Ineens is je outfit van zakelijk naar casual gegaan.

Ook leuk; het mooie A-lijn topje WE CAN DANCE FOREVER is hartstikke chique en stijlvol. Ik draag hem af en toe naar een feestje met hakken, een strakke zwarte broek en mooie sieraden. Maar hij is nét zo mooi op mijn kapotte boyfriend jeans die ik onderaan omsla en draag met mijn favoriete Adidas sneakers.

Nog eentje dan; draag een mooi stijlvol jurkje in combinatie met het stoere nylon bomberjackje WE CAN DANCE FOREVER of de MOTIVATED variant.

Outfit links: een casual wit shirt, zoals de I KEEP DANCING ON MY OWN (van 24,95 voor 12,45 euro) in combinatie met een stijlvolle kokerrok, stoer leren jackje en witte sneakers
óf ga voor...
Outfit rechts: mooi jurkje in combinatie met stoer en casual bomber jack (59,95 euro).

TIP 9: Accessoires
Maak je outfit helemaal af met sieraden! Een paar kettingen, wat armbandjes en een mooie ring maken je look helemaal af. Ik heb een hele lading aan goedkope H&M sieraden die ik vaak combineer. Wat ik trouwens heb geleerd van een sieradenontwerper; draag nooit grote oorbellen met een opvallende ketting. Nog een tip; draag nooit een kleur nagellak die terugkomt in je kleding. Kies voor een lekker opvallend kleurtje!

Zo, wat zijn jouw plannen voor vandaag? Die hele kledingkast maar eens afgaan?

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Cookies make the world a better place ♥ Wij gebruiken ze ter verbetering van onze website! Manage cookies

Wil je altijd op de hoogte blijven?

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.