Menu
0
Gratis verzending vanaf 100 euro
Met de hand op bestelling voor je gemaakt
Unieke statement danskleding
Ecologisch & duurzaam geproduceerd
01Dec2016
Blog Lonneke: Pijn of niet, suck it up and dance!

Blog Lonneke: Pijn of niet, suck it up and dance!

Door: Lonneke de KroonReacties: 0

Hanging around with Lonneke: Pijn of niet, suck it up and dance!


Inmiddels zijn we ongeveer een jaar verder sinds mijn allereerste blog. Een jaar waarin de wereld er heel anders uit is gaan zien. Was ik toen topfit en net begonnen met trainen voor mijn eerste wedstrijd, nu ben ik blij als ik een handstand kan. Het kan verkeren, zei Bredero al. ;-)

Toch is dat jaar heel snel gegaan. De eerste maand, vanaf mijn borstkankerdiagnose op 2 december tot mijn operatie op 30 december duurde een eeuwigheid (wachten!), maar daarna ging alles in sneltreinvaart. Bestralingen, chemo’s, tig ritjes naar het ziekenhuis, controles, fysio voor mijn oedeem (fijn, bonuskwalen!), je bent er zo druk mee dat de tijd vliegt.

En nu, een jaar later, ben ik weer een soort van terug bij af. Ik ga er van uit dat de kanker weg is (dat weet je dus niet zeker en word je in principe ook niet op gescand, heel raar idee) en ik voel me fit. Mijn conditie is wel ok, omdat ik de afgelopen maanden al weer fanatiek heb hard gelopen (hard is overdreven, maar zachtlopen klinkt ook zo raar) en met regelmaat op de crosstrainer sta. Nog een kilo te gaan en ik zit weer op mijn pre-chemo gewicht. Nu alleen de kracht weer opbouwen, want die is compleet weg uit mijn rechterkant.

Afgelopen week heb ik voor het eerst weer in de paal gehangen en dan merk je dus dat je echt weer een beginner bent. Niet alleen in kracht en lenigheid, maar vooral aan je huid die het paal-contact niet meer gewend is! Voor de niet-palers; paaldansen doet pijn. En niet zo’n beetje ook. Je huid op dat metaal trekt, drukt en schuurt, dus blauwe plekken horen erbij. Het voordeel is dat je huid er aan went, dus op een geven moment gaat de pijn weg. Totdat je er een half jaar uitligt dus. Auw!

Maar goed, ik ben back on track! Ik kan niet eens fatsoenlijk klimmen, maar het begin is er weer. Ik heb een handstandje gedaan en dat was mijn eerste doel, dus ik ben tevreden. Nu volhouden, oefenen, oefenen en oefenen, misschien kom ik dan ooit weer in de buurt van mijn oude niveau. Pijn of niet, suck it up and dance!

Reacties

Sandra
Geplaatst op 2016-12-02 18:52:42
Back on Track... Go on, superwoman!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Cookies make the world a better place ♥ Wij gebruiken ze ter verbetering van onze website! Manage cookies

Wil je altijd op de hoogte blijven?

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €100,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.