Where dance meets fashion
Sustainable & vegan
Made with love
Klantenservice & FAQ
0
Where dance meets fashion
Sustainable & vegan
Made with love

Door Isabel, 14 januari 2022

Terugblik op 2021

Een Lynn met haar laptop op schoot op de bank die niets anders dan haar nieuwe kindje aan het creëren was. En een Ruud die overdag werkte en wanneer hij om 5 uur thuiskwam eigenlijk alleen nog maar aan DforDance denkend en werkend de avond door kwam. Nog geen euro op zak en niets anders hebben dan een paar kartonnen dozen met voorraad, ging 17 december 2017 DforDance live.
Met dicht geknepen ogen en de gedachte ‘we zien wel waar het schip strand’ begon het grote avontuur.

Nu eenmaal, 4 jaar later hebben we in één jaar tijd een team opbouwt, zijn we verhuist naar een twee keer zo groot kantoorpand en hebben we de beste collecties tot nu toe opgezet. Ik sprak Lynn over het afgelopen jaar dat ze eigenlijk kan samenvatten in 3 woorden: dankbaarheid, groei en trots.

 

Dankbaarheid

Het eerste woord wat in Lynn opkomt is dankbaarheid. “DforDance was sowieso niet mogelijk zonder onze klanten. Corona heeft ons heel hard getroffen, maar we hebben echt alles gegeven om DforDance staande te houden. Ik weet nog dat er iemand was die in de zware lockdown en de onzekere tijd van ons bedrijf, een shirtje bestelde en ons een berichtje stuurde met: ‘ik weet dat dit shirtje niet het verschil kan maken, maar ik wil even zeggen dat ik jullie heel bijzonder vind’.

Deze berichtjes, de kaartjes die ik krijg of mailtjes van onze klanten, dat is waar ik motivatie en geluk uithaal”, vertelt Lynn. “Het klinkt misschien somber, maar ik heb me na de dood van mijn moeder en het opnieuw opbouwen van DforDance heel ongelukkig gevoeld. Het idee dat ik iemand een lichtpuntje kan bieden, omdat ze iets leuks dragen of zich beter voelen na een gesprekje, geeft me een goed gevoel. Ik wil echt bij elke klant dat ze gelukkig zijn. Want klantencontact: daar leef ik van en ik vind het geweldig.”


Groei

Ik stelde Lynn de vraag of ze soms wel eens beseft hoe de ontwikkelingen binnen het bedrijf gaan. “Je moet je voorstellen, in mijn hoofd is DforDance nog steeds heel klein. Ik heb soms ook niet altijd even goed door waar we precies staan of hoe erg we gegroeid zijn. Ik weet dan dat dat zo is, maar ik vind het ook nog steeds heel onwerkelijk”, antwoordde Lynn. “Ik moet je ook eerlijk zeggen dat we vóór corona elk jaar aan het verdubbelen waren. Een pandemie staat voor de deur en je ziet al je liefde, emotie en tijd die je in iets steekt verdampen. Maar we moesten en zouden overeind blijven”, benoemt ze. “Op dit soort momenten besef je ook hoe hard je naar succes hebt gewerkt. Dat we onze eigen keukentafel thuis vervingen voor twee bureaus en dat we snel een pizzaatje s ’avonds in de oven gooide om die achter het scherm op te eten en dan vervolgens de hele nacht door te werken. Ik heb ook hiernaast allemaal baantjes gehad, omdat we DforDance hadden en het niet wilde laten stop en met groeien. We hebben echt alles gegeven om hier een succes van te maken.”

 

Trots

Lynn benoemt dat ze juist op de kleine momenten van afgelopen jaar het meeste trots is. “De mailtjes van klanten, de bijzondere momenten waarop mensen kozen om DforDance te dragen en dat je terug hoort dat een hele vriendengroep DforDance voor iemand koopt. Op deze momenten was ik het meeste trots. Omdat ik het gevoel krijg dat we een onderdeel van iemands leven mogen zijn.” Doordat je waardering krijgt, zijn we zelf meer in DforDance gaan geloven. “Dit zelfvertrouwen wordt iedere ochtend alleen maar sterker, als ik binnenstap in ons gloednieuw kantoor dat twee keer zo groot is als wat we eerst hadden. Om dan vervolgens koffie te drinken met je team dat je nog geen half jaar geleden hebt opgebouwd, met uitzicht over een zonsopgang en een skyline van heel Eindhoven.

 

Toekomst

Deze dankbaarheid, groei en trots voort te mogen blijven gaan zetten, staat bovenaan ons lijstje in 2022. Net zoals Lynn en Ruud vanaf het begin hebben gedaan, knijpen we onze ogen dit jaar weer dicht en zien we wel waar het schip weer strand. Wel heeft DforDance voor ogen wat het doel is voor 2022. “Dat we internationaal verder gaan in België, Scandinavië en Duitsland”, vertelt Lynn. En dat we verder kunnen werken aan het opbouwen van een team. Hét DforDance team.

 

Wil je reageren?

Love to hear from you!

* Verplichte velden
Cookies make the world a better place ♥ Wij gebruiken ze ter verbetering van onze website! Manage cookies